Moda Tasarımı

ANA SAYFA

2 YILLIK ÖN LİSANS PROGRAMLARI VE PUAN TÜRLERİ


MODA TASARIMI

   TYT


       Bölümümüzde öğrencilerimize tüm tasarım ve sanat dallarının ortak bilgileri olan temel tasarım; giyim tasarımı ile tekstil ve hazır giyimin bütünü hakkında bilgi verilmekte ve öğrencilerimizin, atölyelerimizde yaptıkları tasarım ve uygulama çalışmaları sayesinde uzmanlaşmaları sağlanmaktadır. Tasarım derslerinin yanı sıra, bölüm programlarında teknoloji dersleri, sektörel yönetim dersleri, sanat ve tasarım kültürü dersleri de yer almaktadır. Konusunda ülkemizde en uzman öğretim elemanlarıyla yapılan bu eğitim, sektörümüzün sağladığı olanaklarla yapılan zorunlu stajlarda pekişmekte, öğrencilerimizin mezuniyetlerinde sektöre uyumları kolaylaşmaktadır.


       Programın Tanımı:


       Moda tasarımı toplumun farklı kesimlerinde, özellikle genç neslin yenilik ihtiyacını, daha doğru bir ifadeyle yenilikçilik (İnovasyon) ; arayışını karşılamak üzere oluşan endüstriyel tasarım alanıdır.


       Giyim arayışı ihtiyacı olan bu yönde gelişen eğitim (moda trend) ihtiyacını karşılamak üzere güncel anlamda daha önce denenmemiş şekilde yeni nesil tekstil ürünlerinin kullanılması veya maliyet nedeniyle yeni nesil olmayan standart malzemelerle elbise kalıbının tekrardan güncel anlayışın ihtiyacına cevap vererek tekrar yorumlayan bir sanat tasarımı bölümü olarakta değerlendirilebilinir.


       Programın Amacı:


       Ülkemizin moda endüstrisinin merkezi İstanbul Şişli’dir. Son yıllarda moda sektörü uluslararası standartlarda yaptığı üretimle tüm dünya ülkelerinde kendini kanıtlamış olup marka ve moda oluşturmada önemli adımlar atmıştır. Moda sektöründe rekabete dayalı üretimin ve pazarlamanın yürütülebilmesi için, çağdaş moda anlayışına sahip, teorik ve pratik eğitimi müşterek almış, yaratıcılıkta uzmanlaşma yanında, güçlü görsel ve iletişimsel yeteneklere sahip elemanların yetiştirilmesi esastır.


       Bu program sektörün belirtilen ihtiyaçlarına yönelik olarak; moda olgusunu, tasarım kriterlerini, moda trendlerini, konfeksiyon bilgisini, aksesuar tasarım ve üretim tekniklerini kapsayan bilgisayar destekli ders içerikleriyle, moda alanında uzman tasarıma ve moda danışmanı elemanları sektöre kazandırmayı hedeflemektedir. Moda Tasarımı Programı öğrencileri yukarıda belirtilen hususlar yanında sektörde, sorumluluk alacak şekilde moda tasarımında yaratıcılığı öğrenmeye ve araştırmaya önem vermeye de yönelik eğitim alacaklardır. Program sektörün talep ettiği ihtiyaçlar doğrultusunda Moda Tasarımı öğrencilerinin öğretim almasına önem verilecektir.


       Kariyer Olanakları:


       Moda Tasarımı Programı mezunu olanların iş alanı oldukça geniş olup, konfeksiyon sektörünün tasarım, planlama, kesim, kalıp, üretim, kalite kontrol, pazarlama departmanlarında, dokuma, örme, baskı departmanlarının hem üretim, hem de tasarım departmanlarında, tekstil fabrikalarının desen tasarım, ürün geliştirme departmanlarında, moda evlerinde (tasarım stüdyolarından müşteri ilişkilerine ihracat departmanına), modelhanelerde, moda ajanslarında (sahne önünden sahne arkasında titizlikle gerçekleşmesi gereken moda saçı, moda makyajı, moda aksesuarı, podyum, ışık, ses, efekt, kareografi, müzik, vb. departmanlarda), işletmelerin ihracat birimlerinde (yurt dışı bağlantılarla gerçekleştirilen ithalat ihracat ve müşteri ilişkileri departmanlarında), tasarım stüdyolarında, bilgisayar tekstil ve tasarım programları eğitimini veren, pazarlamasını yapan kurumlarda çalışabilir, bireysel işlerini kurabilirler.



       Programlar Arası Geçiş:


       Eşdeğer yükseköğretim kurumlarından Meslek Yüksekokulu’na yatay geçişler; 24.04.2010 tarihli ve 27561 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Yükseköğretim Kurumlarında Ön lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal ile Kurumlararası Kredi Transferi Yapılmasına İlişkin Yönetmelik” hükümlerine ve Yüksekokul Kurulu’nun belirlediği esaslara göre yapılır.


       Meslek Yüksekokulunun hazırlık sınıfına, ön lisans programlarının birinci ve dördüncü yarıyıllarına yatay geçiş yapılmaz. Yatay geçiş kontenjanları eğitim-öğretim yarıyıllarının başlamasından en az iki hafta önce Yüksekokul Yönetim Kurulu tarafından ilan edilir. Meslek Yüksekokuluna yapılacak yatay geçiş müracaatları Yüksekokul Yönetim Kurulu tarafından karara bağlanır.


       Yatay geçiş yolu ile kayıt yaptıran öğrencilerin daha önce kayıtlı oldukları yükseköğretim kurumunda almış oldukları derslerin intibakları Yüksekokul Yönetim Kurulu tarafından yapılır. Bu öğrencilerin not intibakı Yüksekokul Yönetim Kurulu tarafından Meslek Yüksekokulunun başarı değerleme sistemine uyarlanmak suretiyle gerçekleştirilir. İntibakların gerçekleştirilebilmesi için gerekli olan ve daha önce kayıtlı olunan yükseköğretim kurumundan onaylı, imzalı, mühürlü olarak alınan transkript, ders içerikleri ve diğer gerekli belgelerin belirlenen süre içinde Öğrenci İşleri Birimine teslim edilmesi gerekir.


       Programlar arası geçiş bulunmamaktadır.


BÖLÜMÜN BULUNDUĞU ÜNİVERSİTELER VE BÖLÜM NETLERİ İÇİN      TIKLAYINIZ

Copyright Adana Kız Lisesi Rehberlik Servisi© <2024>, <Ahmet Hilmi İMAMOGLU>

This help file has been generated by the freeware version of HelpNDoc